Home » Blog » 2019 » 4e Kwartaal » 8 okt. 2019: De Goede Woning heeft ruim 300 nieuwe woningen in de planning

8 okt. 2019: De Goede Woning heeft ruim 300 nieuwe woningen in de planning

Woningbouwcorporatie De Goede Woning wil de komende twee jaar 315 nieuwbouwwoningen bouwen. Het gaat voornamelijk om appartementen.

Dat staat in de onlangs gepresenteerde plannen van De Goede Woning die tot en met 2021 reiken. ,,Die 315 zijn kleinere woningen met een lagere huur. Daarnaast bouwen we op dit moment 150 zorgwoningen voor ouderen die nog zelfstandig willen wonen", zegt een woordvoerder van De Goede Woning.

Het gaat bijvoorbeeld om nieuwbouwwoningen in Palenstein, aan de Engelandlaan en aan het Saturnusgeel, Plataanhout en Reigersblauw. ,,Die nieuwbouw betreft voornamelijk appartementen. De snelheid waarmee we dit kunnen realiseren is mede afhankelijk van factoren zoals het vinden van een geschikte aannemer en het op tijd verkrijgen van vergunningen."

Met 6300 woningen is De Goede Woning een grote speler als het gaat om sociale woningbouw in de stad. Zorgen heeft de corporatie over de beschikbaarheid van bouwgrond in Zoetermeer. ,,Alles moet worden gerealiseerd in verstedelijkt gebied. En dat is van invloed op de doorlooptijden van onze projecten'', zegt de woordvoerder.

De verkoop van woningen staat op een laag pitje. ,,We hebben geen actief verkoopbeleid. Dit betekent dat we weinig sociale huurwoningen verkopen. Zo zijn we in het complex Hoevenbos gestopt met de verkoop. Juist vanwege het tekort aan beschikbare woningen."

De Goede Woning is een van de corporaties die zich afgelopen week achter het landelijke protest tegen de verhuurdersheffing schaarde. Het kabinet vraagt sinds 2013 een financiële bijdrage van sociale verhuurders. Terwijl die vinden dat die miljarden in deze tijden van woningnood beter aan sociale woningbouw kunnen worden besteed.

Urgentie

Mariëtte Heemskerk, directeur van De Goede Woning: ,,De verhalen op sociale media en de website wooncrisis.nl bewijzen dat de urgentie hoog is. Wij doen niet voor onze eigen portemonnee mee aan deze landelijke actie, maar voor al die mensen die klem zitten op de woningmarkt. De ruim 4,7 miljoen euro die wij hebben betaald, hadden we ook kunnen gebruiken om te investeren in 150 nieuwe energieneutrale woningen."

Bron: Algemeen Dagblad.