Home » Blog » 2019 » 4e Kwartaal » 19 december 2019: Feestelijke oplevering 21 nieuwbouwwoningen Colours voor jongeren

19 december 2019: Feestelijke oplevering 21 nieuwbouwwoningen Colours voor jongeren

Op 16 december is het nieuwbouwproject Colours aan het Saturnusgeel feestelijk opgeleverd. Het project omvat 21 twee- en driekamerwoningen voor jongeren. De naam van het project Colours werd feestelijk onthuld en de eerste sleutel werd symbolisch uitgereikt aan de eerste nieuwe bewoners door Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning, en Robin Paalvast, wethouder Wonen en Energietransitie.

Gasloos en energiezuinig
Mariëtte Heemskerk zei trots over de woningen: "Met deze mooie moderne jongeren woningen heeft De Goede Woning 21 sociale huurwoningen toegevoegd aan de woningvoorraad in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer. De gasloze en zeer energiezuinige woningen zijn goed geïsoleerd en voorzien van een luchtwarmtepomp en balansventilatie. Ook de zonnepanelen op het dak zorgen voor een lagere energierekening. In Zoetermeer is veel vraag naar goedkope woningen voor jongeren. Een aantal nieuwe huurders laat een klein appartement achter die is bestemd voor alleenstaande woningzoekenden. Hiermee komen er weer andere woningen beschikbaar in Zoetermeer. De bewoners van Colours krijgen er een mooie betaalbare woning voor terug."

Afspraken met de gemeente
Het realiseren van deze woningen is onderdeel van de afspraak met de gemeente Zoetermeer om de komende paar jaar 200 jongeren woningen te realiseren. In 2021 volgt de Plataanhout waar naast 13 ouderenwoningen ook 14 jongerenwoningen komen. Wethouder Paalvast feliciteerde de nieuwe bewoners: "Fijn om jongeren blij te maken met deze gloednieuwe energiezuinige woningen. Het motiveert mij om de ingeslagen weg te vervolgen. Samen met woningcorporaties en projectontwikkelaars blijft de gemeente zich inzetten voor een versnelling van de woningbouw en een CO2-neutrale toekomst."

De architect is BBHD architecten en de aannemer is Batenburg Bouw & Ontwikkeling. De kleurrijke letters Colours die werden onthuld, kwamen met dank aan de kinderen van de Montessorischool Passe Partout tot stand. Tijdens de start van dit project schilderden ze de vrolijke letters met dit als resultaat.

Samen met onze partners werken we aan energiezuinige woningen, nu en in de toekomst.

 

Bron: De Goede Woning Zoetermeer