7 april 2017: SP stelt Kamervragen over schimmel in huurhuizen

Home » Blog » 2017 » 2e Kwartaal » 7 april 2017: SP stelt Kamervragen over schimmel in huurhuizen

7 april 2017: SP stelt Kamervragen over schimmel in huurhuizen

DEN HAAG - De SP heeft Kamervragen gesteld over schimmel in huurhuizen. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman wil van minister Ronald Plasterk (PvdA) van Binnenlandse Zaken een reactie op een oproep van het Haagse Ombudsteam. Dat team wil dat de politiek en woningcorporaties actie ondernemen om vocht- en schimmelproblemen in huurhuizen aan te pakken.

 

Het ombudsteam overhandigde maandagmiddag een manifest aan de Haagse gemeenteraad, woningcorporaties en vertegenwoordigers van huurders. De vocht- en schimmelproblematiek in huurwoningen is groot. Op een meldpunt van Omroep West werd dan ook massaal gereageerd. De drie grote Haagse woningcorporaties hebben meermaals benadrukt dat ze de problematiek serieus nemen.

Beckerman wil van de minister weten wat hij heeft gedaan om 'gemeenten, woningcorporaties en andere verhuurders aan te sporen om vocht- en schimmelproblemen te voorkomen en aan te pakken'. Het Kamerlid vraagt ook aan Plasterk of hij bereid is om in samenwerking met de GGD een landelijke inventarisatie te laten maken van het aantal huurwoningen dat kampt met vocht- en schimmelproblemen. Op basis daarvan kan een plan van aanpak gemaakt worden, vindt Beckerman.

Schadevergoeding
Ook wil het SP-Kamerlid weten hoeveel euro aan schadevergoeding en smartengeld vorig jaar is uitgekeerd door woningcorporaties en andere verhuurders aan huurders die kampen met vocht- en/of schimmelproblemen.

Verder is Beckerman benieuwd hoeveel woningcorporaties en andere verhuurders door de rechter dwangsommen opgelegd hebben gekregen vanwege het niet opknappen van een huurwoning met schimmel of achterstallig onderhoud.

LEES OOK: Schimmelexpert bestrijdt vocht en schimmel in Haagse corporatiewoningen